Vergoedingen & Tarieven


Tarieven 2019-2020 NSHP Psychotherapy 

"Als een van de eerste praktijken in Nederland bieden wij jou een gespreide betalingsmogelijkheid aan, goede zorg moet immers voor iedereen toegankelijk zijn"

Investeren in jezelf kan al een hele uitdaging zijn. Wij bij NSHP Psychotherapie begrijpen dat het niet atijd even makkelijk voor je is om jezelf aan te pakken en zo je doelen te bereiken. Maar waar een wil is daar is een weg en je zult snel genoeg zien dat deze investering het meer dan waard is. Omdat wij vinden dat iedereen het waard is om aan zichzelf te werken, en je inkomen hierbij geen rol mag spelen, bieden wij een gespreide betalingsmogelijkheid aan. Zo is onze zorg voor ieder toegankelijk. 

Tarief

Een gespreide betaling is al kosteloos mogelijk vanaf 35,00 euro (incl. BTW)  per maand bij een behandeltraject van 10 sessies. Wij werken met pakket prijzen en elk pakket bestaat uit 10 sessies van minmaal 60 minuten. Voor een behandeltraject van 10 sessies heb je het voordeel dat je 950 euro (incl. BTW) voor het hele traject betaald. Mocht je toch liever losse sessies betalen? Dan hanteren wij een uurprijs van 110 Euro (incl. BTW) per sessie. In overleg is het ook mogelijk om het behandelpakket uit te breiden. Verder zijn wij aangesloten bij de beroepsgroep BATC en de NOBCO. Dit betekend dat het traject afhankelijk van jouw zorgverzekeraar en zorgpakket, gedeeltelijk of geheel vergoed kan worden. 

Name


VERGOEDINGEN

Check hier de vergoedingen 2017

Staat jouw zorgverzekeraar er niet tussen? Dan onderstaande 8 tips om ook via aandere wegen een vergoeding voor de sessies te krijgen. 


TIP 1: Check je CAO

Vakbonden en werkgevers zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. Goed nieuws, want de kans is aanwezig dat er in je CAO een coachbudget is opgenomen. Dit bedrag is dan iedere jaar voor je gereserveerd door je werkgever en kan na overleg met je werkgever vrij besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding. Het meest voorkomende bedrag is 500,- perjaar. Je kunt je CAO online vinden of bij je HR manager opvragen.

TIP 2: Ga de mogelijkheden na bij je HR manager

HR of personeelszaken beschikken vaak over een opleidings- of bijzonder budget wat besteed kan worden aan onder andere coaching. Goed om te weten: coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling zeer goedkoop en effectief voor bedrijven en wordt dus zeer vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door HR managers! Heb je nog niet om een coachbudget gevraagd? Je kunt sowieso alvast een gratis oriëntatie gesprek plannen met mij. U kunt dan met mij uitdenken hoe je jouw coachbudget met je HR manager kunt bespreken. De coach kan tevens een passende offerte voor de HR manager maken waarin duidelijk het nut en doel van de coaching staan vermeld.

TIP 3: Ga de mogelijkheden na bij je manager of de directeur

Soms gaat niet de HR manager over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling maar je manager of zelfs de directeur. Ook in dit geval kan je gerust eerst een oriëntatie gesprek plannen met mij zodat de ik je kan helpen met een plan en een offerte voorstel die je dan daarna kan overleggen met de directeur of leidinggevende.

TIP 4: Belastingaftrek voor ondernemers

Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

TIP 5: Belastingaftrek voor particulieren

In bepaalde gevallen kunnen kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding afgetrokken worden van de belasting. Het gaat dan om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden: de uitgaven moeten gericht zijn op je (toekomstige) beroep, er moet sprake zijn van een leertraject onder toezicht én het bedrag (min eventuele vergoedingen) moet hoger zijn dan 250 euro. Als je dit nauwkeurig wilt uitzoeken is de kans aanwezig dat je hier een belastingadviseur bij nodig zal hebben. Dit kan het wel waard zijn!

TIP 6: Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Mocht je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben en de sessies gebruiken om weer aan de slag te gaan is de kans zeer groot dat je volledige coachtraject vergoed wordt. Ook dit kan je het beste vooraf informeren bij je verzekering.

TIP 7: Subsidies van het UWV

Kijk voor een actueel overzicht van de UWV subsidies op de website van het UWV.

TIP 8: Particulier tarief

Tevens geef ik de mogelijkheid om een totaal behandeltraject te boeken van 10 sessies voor het gereduceerde particuliere tarief van 950, euro incl. BTW.